Aankomende opleidingen

Bekijk alles

Wow! Wat moet je op veel dingen letten!

Als IDC kandidaat was ik al erg onder de indruk hoe goed de skills van de Course Director en Staff Instructor waren, hun samenwerking, hun kennis van de duiktheorie, hoe alert zij waren en de foutjes bij de nieuwe instructeurkandidaten eruit haalden, de IDC kandidaten als het ware een spiegel voorhielden en opbouwend en met veel plezier op instructeurniveau brachten.

En ja…toch wel erg gaaf en imposant zo’n berg kennis voor je neus, met zo’n grote scoringslei.

Na een tijdje PADI instructeur en MSDT te zijn, had ik niet de ambitie om Course Director te worden, maar wilde mijzelf als duikprofessional wel verder ontwikkelen en kijken hoe het is om aankomende instructeurs mede te vormen, hun vaardigheden te kunnen scoren en mijzelf dermate op niveau brengen dat ik op staff niveau kan lesgeven of assisteren bij een IDC.

Ik was reeds bekend met de zeer hoge kwaliteit van Divestar-International alsmede het plezier waarmee les wordt gegeven, dus was het voor mij niet meer dan logisch dat ik mijn IDC Staff Instructeurs cursus erg graag bij hun wilde doen (tja…wil natuurlijk wel de beste).

Na volledig opgefrist te zijn zowel in skills, duiktheorie, PADI standards, theorie presentaties, zwembad en buitenwater presentaties was het tijd om te leren hoe je een kandidaat moet scoren op voorgenoemde punten/vaardigheden en was de eerste conclusie al snel… “wow ! wat moet je op veel dingen letten en alert zijn”, “dit is echt pittiger dan verwacht”, ……..”maar, wat is dit onwijs gaaf om te leren en te doen”.

Stukje bij stukje leer je meer gemak te krijgen in waar je op moet letten, ben je meer bewust van en alert op de uitvoeringsvereisten, wat je mogelijk kan verwachten, het anticiperen op…, je assisteert de Course Director, maakt deel uit van de staf, je presenteert onderwerpen en je kennis in de IDC en wordt naar een hoger professioneel level getild.

Al om al een geweldige ervaring, vond ik het een zeer leerzame cursus, had een gezellige medecursist, was er een geweldige sfeer en kreeg zeer professionele begeleiding. 

Bedankt Divestar-International !

Ed Huijbers 

Hoge kwaliteit en FUN

Mijn passie voor duiken is ongeveer 40 jaar geleden ontstaan. Vanaf het jaar 2008 ben ik mij verder gaan verdiepen in de duiksport en in 2010 heb ik de Instructor Development Course gedaan onder leiding van Course Director Maike. In dit jaar ben ik ook mijn eigen duikschool samen met mijn zoons Albert en Sam begonnen (“Ooms Diving” in Zaandam). Tegenwoordig is mijn duikschool servicestation, verzorg ik duikopleidingen en heb ik een dealership voor het Ocean Reef Integrated Diving mask en een samenwerking met Divestar International.

Om te bereiken dat ik tegenwoordig een breed georiënteerde duikschool heb, heb ik de afgelopen jaren veel opleidingen gevolgd. Alle opleidingen die nodig zijn om IDC Staff Instructeur te worden zijn verzorgd door Divestar International. Deze opleidingen – gegeven door Davy, Maike en hun team – zijn van hoge kwaliteit en ik durf te stellen dat er geen beter opleidingsinstituut voor duikinstructeurs is. Naast het serieuze aspect van de opleidingen staan plezier en gezelligheid centraal en daarom is het een feestje om een opleiding bij Divestar International te doen. Vooral de opleiding samen met Edje “Raketje” staat mij nog helder voor de geest. Een nieuw komisch duo werd geboren; Edje en Fredje.

Nu ik zelf ook Assistent Instucteurs opleid, ervaar ik dat de opleidingen van Divestar International een ontzettend  goede bodem hebben gelegd in het overdragen van mijn kennis. Je kennis overdragen aan anderen die het het weer overdragen aan anderen of anders gezegd; mensen Bubbels leren blazen die anderen ook weer Bubbels leren blazen. Daarom wil ik Divestar International bedanken voor de gedegen opleidingen die ik heb mogen volgen en daarnaast voor het vertrouwen dat men heeft in mij gezien de samenwerking die wij nu hebben. Tot snel met de twee Assistent Instructeurs Joop Sallevelt en Erik-Mark Ossendrijver die ik vol vertrouwen de opleiding tot OWSI ga laten volgen . Ik laat ze achter in de wetenschap dat ze een top opleiding gaan volgen. Hiermee zal het “Ooms Diving Team” weer twee kersverse Instructeurs hebben, die al jaren met veel plezier actief zijn binnen in onze duikschool.  Met veel vertrouwen kijk ik uit naar onze toekomstige samenwerking met Divestar International . Iedereen van Divestar International nogmaals bedankt voor alles.


Recensie IDC Staff Instructeursopleiding - FredFred Ooms IDC Staff Instructeur 252580