Aankomende opleidingen

Bekijk alles

Intensief

Na tien en een half jaar als assistent instructeur opleidingen ondersteund te hebben, was ik bang dat mijn kennis en skills niet meer van deze tijd waren. Ik was bang dat het mij teveel moeite zou kosten om nieuwe dingen aan te leren maar vooral oude gewoontes af te leren. Ik moet eerlijk bekennen dat ik veelal genoegen nam met de gebrevetteerde assistent rol.

Na een PADI Go Pro avond, georganiseerd door Scubacity en Divestar in samenwerking met PADI Benelux, ben ik toch weer enthousiast geworden. De enthousiaste uitstraling en de professionele presentatie van Divestar hebben mij doen besluiten om de Instructor Development Course (IDC) alsnog te doen.

Divestar’s IDC heb ik ervaren als een specifiek op mijn lijf geschreven cursus waarbij er een goede balans was tussen theorie en praktijk. Het plezier van de Divestar medewerkers in duiken en lesgeven hebben geleid tot leuke, lollige dagen zonder dat ingeboet werd op de kwaliteit van de lessen.

Het programma zelf had een goede chronologische opbouw met duidelijke dag-doelstellingen zodat je precies weet waar je in de cursus bent. Wat ik leuk vond was de mix van traditionele lesmaterialen (bv papieren boeken) en de moderne, elektronische lesmaterialen (bv online toetsen). Dit stelt je in staat om in je eigen tempo jezelf voor te bereiden op de lessen.

Het cursus programma was echt geen “walk in the park”. Het is een intensief programma vol theorie, zelfstudie en praktijk. Maar de kennis en kunde in combinatie met de nodige dosis humor van de Divestar medewerkers (en de goede faciliteiten van Scubacity), hebben geleid tot een optimale voorbereiding voor het PADI IDC examen.

De gedegen voorbereidingen én het teruggekeerde enthousiasme vond zijn weerslag in de zeer goede scores op mijn IDC examen. Het was menigeen, inclusief de PADI examinator, opgevallen dat ik een van de weinige kandidaten was die oprecht plezier in zijn examen had.

 

Mijn advies aan elke Divemaster: Ga verder. Wacht niet zo lang als ik en maak de stap naar instructeur. Je zult zien dat er nieuwe mogelijkheden geopend worden. Hierbij is Divestar een betrouwbare partner in je weg naar PADI Pro.

Veel plezier en succes in jullie PADI Pro carriere,


Matty Pleumeekers

 Superleuk & superkoud

In maart in Nederland bij Maike en Davy mijn IDC gedaan. Superleuk, superkoud. In korte tijd heel veel geleerd van Maike en Davy en met hen mijn skills geperfectioneerd in het zwembad en het buitenwater. Tot aan het examen goede coaching gehad, en daardoor natuurlijk het IE in het ijskoude water perfect doorstaan! Ook na het examen nog prettig samengewerkt! Maike, Davy, bedankt!


Frank van Boekel