Aankomende opleidingen

Bekijk alles

Duiklocaties op Ibiza

Nagenoeg alle duiklocaties die we op Ibiza hebben zijn perfect te duiken door zowel beginners als gevorderden. Als er duikers van verschillende niveau's op de boot zitten, splitsen we de groep met elk hun eigen gidsen. De gemiddelde vaartijd van ons duikcenter naar de duiklocaties is 15 minuten en de watertemperatuur loopt van 17 - 25 graden. Stroming is er niet of nauwelijks en de duiklocaties zijn erg gevarieerd. Zo hebben we meerdere wrakken, riffen, eilandjes grotten enz, voor elk wat wils. Hieronder de belangrijkste:

 

Duiken op de Don Pedro IbizaDon Pedro

Dit is de meest bekende en één van de mooiste duiken van Ibiza. Dit wrak ligt op 46m diepte en steekt omhoog tot 28 meter. Met zijn 142 meter lang, kun je hier met gemak meerdere duiken op maken, zonder er op uitgekeken te raken. Omdat dit een recent wrak is (2007), is het nog in perfecte staat. Op 35 meter kun je de schroef bezoeken (diepduik specialty vereist) en verder kun je overal door de raampjes nog in de brug naar binnen kijken.

 

 

 Duiken op de Fishfarm IbizaFish Farm

De fish farm is zeker een bijzondere duik. Het gaat hier om een platvorm waar vroeger vissen gekweekt werden dat zo'n 20 jaar geleden in een zware storm ingestort is.

Het platvorm ligt nu aan één kant op de bodem en aan de andere kant nog op zijn pijlers. Deze duik begint op 11m en de bodem diepte is 32 meter. Nagenoeg altijd vind je hier grote scholen baracudas (500+), murenen en flabellina's. Deze duik staat bij menigeen op nummer 1 op hun lijstje van favoriete duikstekken.

 

 

Cathedral

Duiken in de Cathedral IbizaDe cathedral is een gemakkelijke grotduik met een maximumdiepte van 15 meter. De ingang is groot genoeg om met 10 duikers tegelijk naar binnen te gaan. eenmaal binnen tref je daar een grote "hal" waar je aan de oppervlakte kunt komen om de stalagtieten en stalagmieten te aanschouwen. Eenmaal weer onder water, kun je de tunnel betreden, die niet claustrofobisch klein is, mara je zult wel achter elkaar aan moeten zwemmen. Weer terug in de grote hal, ligt er "de tuin" met talloze annemonen. Buiten duiken we lekker uit en vinden de boto weer terug. Onderweg naar buiten, is de diepe blauwe kleur van de zee een prachtig gezicht. De Cathedral is de perfecte duik als je wel eens een keer een grot wilt "proberen", met name vanwege zijn goede toegankelijkheid. 

 


The Lighthouse

Duiken op de Lighthouse IbizaDeze duik bevindt zich op ons huisrif "Llosa Santa Eularia". Op slechts 5 minuten varen, vind je hier het meeste leven van alle duiklocaties. Octopussen, murenen, grote scholen baracuda's enz. Het rif zelf begint op 7 meter diepte en langs een steile wand kun je afdalen tot zo'n 25 meter. Aan het einde van de duik vinden de lighthouse zelf. Dit is een oude vaste lichtboei om te voorkomen dat schepen op het rif zouden varen. In een storm is deze lighthouse ingestort en biedt ons nu een prachtig foto-object waar talloze vissen en andere dieren hun schuilplaats gevonden hebben. Deze toren ligt van 15 - 5 meter diepte en is dus perfect om te onderzoeken tijdens je safetystop. 


 

 

Cala Olivera

Ook Cala Olivera is een grot, maar wel erg anders dan de Cathedral. Deze grot "staat" als het ware op de zandbodem, een klein stukje uit de kust. Hij is meer dan groot genoeg om veilig doorheen te zwemmen en omdat hij meerdere ingangen heeft, zwem je elkaar niet echt in de weg. Het leven in de grot is niet uitbundig, maar het lichtenspel en het zicht van binnen naar buiten, maken dat ruimschoots goed. Maximum diepte voor deze duik is 25m.

 

Duiken op Ibiza Duiken op Ibiza Duikvakantie Ibiza


Terug naar overzicht Duiken op Ibiza ->